Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) μπορεί να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς για παρατηρητές και επίσημους επισκέπτες από τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό στο Κιάτο στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Οι επίσημοι επισκέπτες και παρατηρητές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πριν την άφιξή τους προκειμένου να προγραμματίσουν τη μεταφορά τους στο Παρατηρητήριο. Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτάσετε, πιο κάτω παρέχουμε πληροφορίες για τους πιο εύκολους τρόπους πρόσβασης.

Μετάβαση από Αθήνα και Πειραιά προς Κιάτο με τον προαστιακό σιδηρόδρομο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Κιάτου συνδέεται απευθείας με τον ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΑΘΗΝΑ  μέσω του προαστιακού σιδηρόδρομου. Επίσης, ο σταθμός ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ, είναι σταθμός μετεπιβίβασης προς Κιάτο για τη γραμμή του προαστιακού ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Η διάρκεια του ταξιδιού ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΙΑΤΟ είναι περίπου 40 λεπτά.

Βρείτε πληροφορίες και ώρες δρομολογίων  για τη διαδρομή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΘΗΝΑ-ΚΙΑΤΟ από την ιστοσελίδα του προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας.

Μετάβαση με Λεωφορείο

Μπορείτε να  έρθετε έως το Κιάτο (εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου-Πάτρας)  με το λεωφορείο ΚΤΕΛ και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο μέχρι το Κρυονέρι (απόσταση από το Κιάτο, 15χλμ. περίπου με καλό δρόμο και σήμανση) ακολουθώντας την διαδρομή Κρυονέρι-Σούλι-Στυμφαλία. Υπάρχουν αραιά δρομολόγια λεωφορείων από το Κιάτο στο Κρυονέρι στη διαδρομή Κιάτο – Σούλι – Κρυονέρι – Παραδείσι – Γονούσα – Τιτάνη – Μποζικάς – Κιάτο. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε ελέγξτε στον τοπικό σταθμό ΚΤΕΛ τα δρομολόγια πριν την αναχώρησή σας.

Η απόσταση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου από το χωριό Κρυονέρι είναι περίπου 3.5 χλμ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Αθήνας : +30 2105134669, +30 2105124910, +30 2105136185
Τηλεφωνικό κέντρο ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: +30 2741075410
Τηλέφωνα για τα δρομολόγια Πελοποννήσου & Ν. Κορινθίας: +30 2741083000
Σταθμός Λεωφορείων Κιάτου: +30 2742022243

Ανακαλύψτε το Σύμπαν

Επικοινωνια