Yπεγράφη η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών και Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση της υποδομής του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

Yπεγράφη η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑΘηνών και Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση της υποδομής του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου με χρηματοδότηση της περιφέρειας ύψους 3εκ. ευρώ. Ο πρώτος πυλώνας του έργου είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τηλεσκοπίου Κρυονερίου αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις παρατηρησιακές δυνατότητες του. Ο δεύτερος πυλώνας επικεντρώνεται στη διάχυση της επιστήμης με τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου, στον οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει ένα ιστορικό περίπατο στην συνεισφορά του εν λόγω τηλεσκοπίου στην επιστήμη της Αστρονομίας.

Η προσπάθεια έχει επομένως διττό στόχο: αφενός να φέρει το κοινό της ευρύτερης περιοχής και ειδικά τα παιδιά κοντά στην επιστήμη της Αστρονομίας και αφετέρου να βάλει τα θεμέλια για νέες αναπτυξιακές πολιτικές που θα σχετίζονται με τον λεγόμενο επιστημονικό τουρισμό.

Share this post