Το ΙΑΑΔΕΤ Διοργάνωσε Εικονική Περιήγηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Απριλίου διαδικτυακή εκδήλωση για τη λειτουργία και το έργο του τηλεσκοπίου 1.2 μέτρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι Κορινθίας.

Η παρουσίαση περιελάμβανε:

  • Περιγραφή των χαρακτηριστικών του τηλεσκοπίου, τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, όπως είναι η παρακαλούθηση των προσκρούσεων παραγήινων αστεροειδών-μετεωροειδών στην επιφάνεια της Σελήνης που μελετά το πρόγραμμα NELIOTA
  • Παρουσίαση μελλοντικών δράσεων που προγραμματίζονται και αφορούν τόσο το ερευνητικό έργο NELIOTA, όσο και την προσφορά προς το ευρύ κοινό του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν:

  • Καθ. Μανώλης Πλειώνης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
  • Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, Δ/ντης του ΙΑΑΔΕΤ και Πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής.
  • Δρ. Άλκηστη Μπονάνου, Κύρια Ερευνήτρια στο ΙΑΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος NELIOTA.
  • Δρ. Αλέξιος Λιάκος μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και χειριστής του τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Τη συζήτηση που ακολούθησε για την εγκεκριμένη κρατική χρηματοδότηση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρήστος Δήμας και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Αναστάσιος Γκιόλας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης που μεταδόθηκε απευθείας μέσω του καναλιού του ΙΑΑΔΕΤ στο youtube, ήταν η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Share this post