Προχωρούν οι εργασίες ανάπτυξης της υποδομής στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Kryon_19_03_2024_a

Στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου η πρώτη συνάντηση εργασίας μεταξύ της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ αναφορικά με τη μετατροπή του αστρονομικού σταθμού Κρυονερίου στο μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην νοτιανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με το master plan του έργου η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει το έργο της ανάπτυξης των υποδομών συνολικού προϋπολογισμού ~4.3ΜΕ.
Στόχος είναι η επιτάχυνση των εργασιών και ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ Περιφέρειας και Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ώστε να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή καθιστώντας ταυτόχρονα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και την Ελλάδα σημαντικό παίκτη στις Διαστημικές εφαρμογές και στις νέες τεχνολογίες.
Στη συνάντηση παρεβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Συκυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος ενώ εκ μέρους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρεβρέθηκε ο Διευθυντής ΙΑΑΔΕΤ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑ, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος. Αρχικά ο Διευθυντής ξενάγησε τον κ. Πτωχό στις εγκαταστάσεις του Αστροσκοπείου Κρυονερίου και στη συνέχεια του παρουσίασε το master plan της νέας υποδομής. Τέλος ο Περιφερειάρχης επαναβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια και ζήτησε να συντονιστούν όλοι όσοι εμπλέκονται ώστε το έργο να προχωρήσει.

Share this post