Νέα2021-12-07T12:41:00+02:00

Νέα

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, ο Διευθυντής ΙΑΑΔΕΤ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΑΑ Σπύρος Βασιλάκος εκπροσώπησε το Κέντρο στην εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027», η οποία έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Βασιλάκος αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του ΕΑΑ στους συμμετέχοντες και στη συνέχεια παρουσίασε συνοπτικά τη στρατηγική της Διοίκησης του ΕΑΑ αναφορικά με τη μετατροπή του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου σε σημαντικό Ευρωπαϊκό Διαστημικό κόμβο καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται για την ευρύτερη περιοχή.

26/01/2023|

Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) όπως φωτογραφήθηκε από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας.

18/01/2023|

Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) όπως φωτογραφήθηκε από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας, αλλά και με ευρυγώνιο φακό, από τον Δρ. Αλέξη Λιάκο τα ξημερώματα της 16/01/23. Οι εικόνες αποτελούν υπερθέσεις αρκετών μεμονωμένων φωτογραφιών. Ο κομήτης θα φτάσει στην κοντινότερη απόσταση στη Γη κατά τις αρχές Φεβρουαρίου και η λαμπρότητά του αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Συνέντευξη του Διευθ. ΙΑΑΔΕΤ στον ΑΘΗΝΑ 9.84 για το πέρασμα του κομήτη ZTF & το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

13/01/2023|

Ο Δρ Σ. Βασιλάκος, Διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ, μιλάει στην εκμπομπή του ΑΘΗΝΑ 984 "Μία ημέρα στην Αθήνα" σχετικά με τη διέλευση του κομήτη ZTF, καθώς και για τη σημασία του προγράμματος αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

Τελετή υπογραφής της Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ανάδοχο εργολάβο για την υλοποίηση του έργου: «ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου».

04/01/2023|

Σήμερα, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2023, στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, πραγματοποιήθηκε τελετή υπογραφής της Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ανάδοχο εργολάβο για την υλοποίηση του έργου: «ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου». Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πλειώνης, ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ κ. Σπύρος Βασιλάκος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός του ΥΠΕΝ, κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ.κ Αθηνά Κόρκα, Τάσος Γκιολής και Χάρης Βυτινιώτης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ερευνητές και στελέχη του ΕΑΑ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι νέες κτηριακές υποδομές για τη διάχυση της επιστήμης στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2026.

Αρχείο Νέων

Σειρά εκδηλώσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου – Καλοκαίρι 2021

15/07/2021|

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ οργανώνει για τους καλοκαιρινούς μήνες, βραδιές αστρονομίας στις εγκαταστάσεις του αστεροσκοπείου Κρυονερίου στη Κόρινθο.

Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και του υφ. Ανάπτυξης Χ. Δήμα

11/05/2020|

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας μαζί με τον δ/ντη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη επισκέφθηκαν την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναβαθμίζεται άμεσα το τηλεσκόπειο του Αστεροσκοπείου ενώ προγραμματίζεται και η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έκτασης 80 στρεμμάτων. Στόχος είναι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου να αναβαθμιστεί, να γίνει ένας χώρος επισκέψιμος από σχολεία και να εξελιχθεί σε ένα «εκπαιδευτήριο για τη νεολαία της Περιφέρειας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Νίκας.

Ανακαλύψτε το Σύμπαν

Επικοινωνια
Go to Top